Рада вітати Вас на своєму блозі. Без прагнення до наукової роботи вчитель неминуче підпадає під владу трьох педагогічних демонів: механічності, рутинності, банальності. Він дерев’яніє, кам’яніє, опускається. А. Дістервег !

вівторок, 19 лютого 2019 р.

Сайт для перевірки однофамільців і картою їх проживання

У мережі вже кілька років працює карта України з пошуком рідних за прізвищем. При введенні прізвища в рядок пошуку, сайт зазначає місця, де воно найбільш поширене і повідомляє, яка кількість людей носить це прізвище.
На сайті під назвою “Рідні” – ridni.org можна перевірити кількість своїх однофамільців і дізнатися місця їх проживання в Україні. Після введення прізвища в рядок пошуку, програма видає карту, на якій позначені локації, де воно найбільш поширене, а також повідомляє кількість носіїв, найпопулярніші імена та міста, де живуть з таким прізвищем. Пошукова система пропонує й схожі до введеного прізвища.
Також функціонал сайту дозволяє дізнатись згадки заданого прізвища  у козацьких реєстрах від 1756 року.
Інтерактивна карта поширення прізвищ на території нашої країни, станом на довоєнні 2011-2013 роки. Для прорисовки карти введіть прізвище українською мовою. В результаті, крім статистичних даних поширення, подається походження прізвища з низки етимологічних словників, згадки в деяких козацьких компутах та реєстрах, а також карта поширення прізвища на території Польщі. Згенеровану карту прізвища Ви зможете поширити соціальними мережами або ж завантажити як зображення у форматі .png 

Немає коментарів:

Дописати коментар