Рада вітати Вас на своєму блозі. Без прагнення до наукової роботи вчитель неминуче підпадає під владу трьох педагогічних демонів: механічності, рутинності, банальності. Він дерев’яніє, кам’яніє, опускається. А. Дістервег !

четвер, 14 лютого 2019 р.

Заняття школи комп"ютерної грамотності керівників ЗДО.

У час стрімкого розвитку комп’ютерних технологій, які надзвичайно швидко змінюють якість та зміст освіти, при підготовці майбутніх педагогів, стає актуальною задача по розробці та використанню електронних навчальних систем із застосуванням мультимедійних технологій у практичній діяльності . У даний час в Україні йде становлення нової системи освіти, орієнтованої на входження у світовий інформаційно - освітній простір.

Цей процес супроводжується суттєвими змінами в педагогічній теорії і практиці навчально-виховного процесу, пов'язаними з внесенням коректив у зміст технологій навчання, які повинні відповідати сучасним технічним можливостям, і сприяти гармонійному входженню дитини в інформаційне суспільство. Комп'ютерні технології покликані стати не додатковим «довантаженням» у навчанні, а є невід'ємною частиною цілісного освітнього процесу, що значно підвищує його ефективність.Час не стоїть на місці, вдосконалюється все, в тому числі і освіті. Нові реформи вимагають від вихователів ЗДО використання ІКТ-технологій на заняттях і в повсякденному житті. Тому, для педагогів району, упродовж навчального року проводяться заняття з комп’ютерної грамотності, у ході яких вивчають різні інтернет-технологї, сервіси, програми. Із метою підвищення фахового рівня і професійної компетентності керівників закладів дошкільної освіти 14 лютого 2019 року на базі комунального закладу "Петрівське навчально-виховне об'єднання "загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів- гімназія" було проведено заняття школи комп'ютерної грамотності з проблеми: "Хмарні технології у роботі керівника закладу дошкільної освіти"(керівник: Ошега З.С., завідувач РМК комунальної установи «Петрівський районний центр із обслуговування закладів освіти»).
Головною метою заняття школи комп'ютерної грамотності було ознайомлення слухачів із засобами онлайнових освітніх технологій, основними аспектами сервісів Goоgle та можливостями їх використання у професійній діяльності. Керівники дошкільних закладів розпочали навчання із заповнення спільної Google – презентації на блозі https://navchannaikt.blogspot.com та розмістили на ній інформацію про себе (фото, відео, створювали різні фони, макети, переходи). Ознайомилися із вимогами щодо створення педагогічного портфоліо та переглянули зразки створених портфоліо педагогами дошкільних закладів області та сайт "Дошкільня". Учасники школи отримали практичні навички користування сервісами Googlе виконуючи вправи за допомогою покрокових інструкцій, підвищили свій рівень професійної компетентності. Ознайомилися із інструкцією роботи в інтернет- сервісі https://www.storyjumper.com/ для якісної організації віртуальних портфоліо. Педагоги переглянули майстер - клас «Цифрова розповідь – StoryJumper» щодо створення казки. У ході практичної частини заняття, керівники закладів дошкільної освіти створили власні віртуальні портфоліо та розмістили їх на сторінках особистих блогів.

Немає коментарів:

Дописати коментар