Рада вітати Вас на своєму блозі. Без прагнення до наукової роботи вчитель неминуче підпадає під владу трьох педагогічних демонів: механічності, рутинності, банальності. Він дерев’яніє, кам’яніє, опускається. А. Дістервег !

четвер, 28 березня 2019 р.

Заняття ШКГ керівників ЗДО


Сучасний період розвитку суспільства характеризується сильним впливом на нього комп'ютерних технологій, які проникають в усі сфери людської діяльності, забезпечують поширення інформаційних потоків в суспільстві, утворюючи глобальний інформаційний простір.  В даний час в Україні йде становлення нової системи освіти, орієнтованої на входження у світовий інформаційно-освітній простір. Цей процес супроводжується суттєвими змінами в педагогічній теорії і практиці навчально-виховного процесу, пов'язаними з внесенням коректив у зміст технологій навчання, які повинні відповідати сучасним технічним можливостям, і сприяти гармонійному входженню дитини в інформаційне суспільство. 

Комп'ютерні технології покликані стати не додатковим «довантаженням» в навчанні, а невід'ємною частиною цілісного освітнього процесу, що значно підвищує його ефективність. Нові реформи вимагають від керівників ЗДО  використання ІКТ-технологій в управлінській діяльності, на заняттях,  і в повсякденному житті. 
Тому у районі працює школа комп*ютерної грамотності для керівників ЗДО, метою якої є підвищення інформаційної компетентності керівника закладу дошкільної освіти та ефективності використання онлайн - сервісів у практичній діяльності. Залучення керівників дошкільної освіти бути сучасними, активно діючими в інформаційному просторі, використовувати найновіші досягнення науки і техніки у своїй професійній діяльності.
28 березня 2019 року  року на базі комунального закладу «Петрівське НВО «заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів – гімназія»  відбулося заняття школи комп*ютерної грамотності  керівників закладів дошкільної освіти з проблеми «Хмарні технології у роботі керівника закладу дошкільної освіти» (керівник: Ошега З.С., завідувач РМК комунальної установи «Петрівський районний центр із обслуговування закладів освіти»)
Метою заняття є підвищення інформаційної компетентності керівника закладу дошкільної освіти та ефективності використання сервісів Google у практичній діяльності. Залучення керівників дошкільної освіти бути сучасними, активно діючими в інформаційному просторі, використовувати найновіші досягнення науки і техніки у своїй професійній діяльності.
Слухачів було ознайомлено із цікавими сервісами щодо створення портфоліо з досвіду роботи.  Переглянули приклади створених портфоліо у різних Інтернет - сервісах. Ознайомилися із відео інструкцією щодо роботи у сервісі  Thinglink. Розглянули основні функції роботи у даному сервісі  .
У ході практичної частини заняття слухачі  навчалися створювати шаблони з досвіду роботи   у онлайн - сервісі Thinglink. У ході заняття також розглянули можливості Інтернет - ресурсів у практичній діяльності керівника закладу дошкільної освіти. По завершенню заняття   слухачі зареєструвалися на спільній презентації на блозі «Навчання з ІКТ» та залишили відгуки про проведене заняття.




Немає коментарів:

Дописати коментар